27 Ağustos 2018

5. Bartın Bisiklet Festivali başlıyor




Batı Karadeniz’in incisi Bartın’da PEDALDAŞLAR tarafından düzenlenen 5. Bartın Bisiklet Festivali bisiklet severleri bir araya getiriyor. Eşsiz güzellikteki rotaları festival süresince 200’e yakın katılımcı pedal çevirerek aşacak ve görecek.

“PEDALDAŞLAR Bisiklet Kulübü Derneği” tarafından bu yıl 5.si düzenlenecek olan Bartın Bisiklet Festivali 30 Ağustos Perşembe sabahı başlıyor. 210 katılımcının kayıt yaptırdığı festivale Türkiye’nin dört bir yanından bisiklet ve doğa sever katılıyor. 4.sü Bartın ilinin Ulus ilçesinde Küre Dağlarının eşsiz güzelliklerindeki rotalarda düzenlenen festival bu sene Bartın’ın ünlü tatil yörelerini de kapsayan rotalarda düzenlenecek. Kamp yeri olarak da Bartın’ın miamisi İnkumu beldesi seçildi. Ayrıca festivale katılan katılımcılara ödedikleri katılım ücreti karşılığında festivalin hatırası olan ve özel olarak tasarlanan forma ile bandana, su desteği ve dört gün boyunca kamp alanındaki yemeklerde ücretsiz sunulacak.

Amasra
Ahatlar Tepesinden


Bisiklet severler 4 günde 175 km pedal çevirecek

Dört gün sürecek olan 5. Bartın Bisiklet Festivalinin ilk gününde katılımcılar Bartın Gazhane Parkında kayıt işlemlerinin ardından kahvaltılarını yaparak 17,56 km uzaklıktaki kamp yeri olan İnkumu’na pedallayıp kamp alanında çadırlarını kuracaklar. Festivalin ikinci günü katılımcıları 67,68 km’lik eşsiz bir sahil rotası bekliyor. Kahvaltının ardından yola koyulacak olan bisiklet severler ilk olarak Bartın’ın tatil beldelerinden biri olan Mugada’ya pedal çevirecek. Buradaki yemek molasının ardından ise Mugada’ya birkaç kilometre uzaklıktaki Hatipler Plajına ulaşacak. Burada ise katılımcıları tertemiz Karadeniz suları bekliyor. Deniz kum ve güneş üçlemesinin anlam bulduğu bu plajda isteyen katılımcılar denize girerek suyun keyfini çıkarabilecek.

Amasra


Amasra rotası ile tarihe yolculuk

Festivalin üçüncü günü ise bisiklet severleri 66,80 km’lik Amasra rotası bekliyor. Amasra’yı her açıdan görebilecek olan bisiklet severler gidişte Ahatlar Tepesinden ve dönüşte ise Bakacak’tan Amasra’nın o eşsiz manzarasını fotoğraflama imkanı bulacak. Amasra’nın meşhur salatasının eşliğinde geleneksel lezzetleri tadıp, Cenevizlerden kalma Amasra Kalesini, Çekiciler Çarşısını ve Amasra’daki birçok tarihi dokuyu yakından görebilecekler. Amasra rotasının dönüşü ise eski yoldan yani Amasra Kuşkayası Yol Anıtının olduğu rotadan gerçekleşecek. Bartın – Amasra antik yolu üzerindeki anıt, Roma dönemine ait bir yol anıtı olmakla birlikte Anadolu’daki tek yol anıtı olma özelliğini taşımaktadır. Görenlerin hayran kaldığı anıtı katılımcılar yakından görme şansını yakalayacaklar. Aynı günün akşamında ise bisiklet severleri kapanış programı ile muhteşem bir konser bekliyor. Festivalin son günü ise 22.92 km’lik rotadan festivalin başladığı noktaya yani Gazhane Parkına hareket edilecek.



Festivale destek tam

5. Bartın Bisiklet Festivali katılımcılarına dolu dolu bir dört gün yaşatacak gibi görünüyor. PEDALDAŞLAR Bisiklet Kulübü Derneği çatısı altında düzenlenen festivalin ana sponsorları Bartın Belediyesi ve Accell Bisiklet festival süresince katılımcıların ihtiyaçlarını gidermek için destek verecek. Ayrıca festivale Karışık Kafe, bisikletvs.com, Bisiklopedi, Bisiklet Yolculuğu ve bartin.info’da destek veriyor.

Festival hakkında detaylı bilgi için; www.pedaldaslar.org

Amasra
Ahatlar Tepesinden

Amasra
Küçük Liman

Amasra
Büyük Liman

Amasra

Amasra
Bakacak Tepesinden

Hatipler Plajı

İnkumu
Kamp Yeri

Kuşkayası Yol Anıtı

Mugada

Mugada Sahili


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder