23 Mart 2018

Birol Çakır Transcontinental Race yolcusu




Türkiye’de uzun mesafe bisiklet sürüşleri ile rekorlara imza atan çevik bisikletçi Birol Çakır Transcontinental Race’de birinciliği Türkiye’ye getirmek için iddialı…

2013 yılında ilki düzenlenen Transcontinental Race’in bu sene 6.’sı düzenlenecek. Transcontinental Race her yıl yüzlerce yarışmacının kendi belirlediği zorlu ve tehlikeli rotalardan yarışı tamamlamak için kıyasıya pedal çevirdiği ultra mesafe bisiklet yarışlarından biri! Yarışın organizatörü Mike Hall da bir uzun mesafe yarışçısıydı. Yarışçısıydı diyoruz çünkü, Mike Hall 31 Mart’ta Indian Pacific Wheel Race’te yarışırken, bir aracın bisikletine çarpması sonucu 35 yaşında Avustralya’da yaşamını yitirdi.

Türkiye’den yarışa katılan sporcu sayısı her sene artıyor

2013-2016 yılları arasında yapılan yarışlarda bitiş noktası Türkiye olan Transcontinental Race’in geçen sene ki başlangıç noktası Belçika - Flemish city of Geraardsbergen olurken bitiş noktası Yunanistan’ın Meteora şehri olmuştu. Türkiye’den geçen sene Hüseyin Gökdai (#27) ve Berk Okyay (#171) yarışa bireysel olarak, İsmail Arkan(#250a) ve Yusuf Akkuş – (İki Teker Bir Adam) (#250b) ise takım olarak katılmışlardı. İki Teker Bir Adam – Yusuf Akkuş yarışın sonlarına doğru Romanya’da talihsiz bir kaza geçirmişti ve yarışa erken veda etmişti. Neyse ki üzücü kazada Yusuf büyük bir tehlike atlatmasına rağmen kısa sürede kendini toparlayarak sahalara dönmüştü. Ultra yarışta pedal çeviren bisikletçiler istedikleri rotaları tercih edebiliyor fakat yarışın kuralı gereği 4 check-in noktasına uğramak ve bu noktalarda yarışta kendilerine verilen evrakı onaylatmak zorundaydılar.




Bu sene yarış (#TCR06) 29 Temmuz’da yine Belçika – Geraardsbergen’den başlayacak ve 15 Ağustos 2018 tarihinde Yunanistan – Meteora şehrinde son bulacak. Yarışmacılar 3.800 km pedal çevirerek yarışı tamamlayamaya çalışacak. Bisikletçiler için efsane olan Transcontinental Race yarışına Türkiye’den başvuranlardan biri de rekortmen“Birol Çakır” Dayanıklılık ve zorluklarla mücadelenin zirvede olduğu bu yarışa başvurusu kabul edilen Çakır yarış için iddialı…



Çakır, birincilik için pedal çevireceğim

2017 yılında İstanbul’dan İzmir’e 24 saatte 625 km’yi pedal çevirerek kat edip rekora imza atan bisikletçi Birol Çakır, "yaptıklarımız yapacaklarımızın teminatıdır" diyerek kararlılığını dile getirdi. Çakır, günde ortalama 200-300 km bisikletiyle yol kat ederek kendini Transcontinental Race yarışına hazırlıyor. Yarışta tüm gücüyle pedal çevirerek günde en az 500 km yol kat etmeyi hedefleyen Çakır, Türkiye’ye birincilikle dönmek istediğini söyledi. Tek sorununun sponsor bulmakta yaşadığını söyleyen Birol Çakır, destek beklediğini ifade etti. 








2 yorum:

  1. Yolun açık olsun koca yürekli adam... İnşallah başarı ile dönersin..

    YanıtlaSil
  2. Başarılar üstadım...

    YanıtlaSil