22 Aralık 2017

Çanakkale Bisiklet Turu 24-25 Mart 2018 tarihleri arasında yapılacak.



Bir bisiklet yarışı olmayan ve Çanakkale Şehitlikleri ile görülmeye değer yerleri içinde barındıran rotası ile Çanakkale Bisiklet Turu her geçen yıl gelenekselleşerek daha çok bisikletçiyi ağırlıyor. 2018 yılında ise Çanakkale Bisiklet Turu 23-24 Mart tarihleri arasında iki farklı rotada düzenlenecek. Turun öncesinde 23 ve 24 Mart 2018 tarihlerinde 2 günlük akreditasyon ve sponsor tanıtımlarının gerçekleştirileceği fuar etkinliğini de bulunuyor. 


1. gün etabı; 24 Mart 2018 Cumartesi günü dünyanın en önemli antik yerleşimlerinden biri olan, ünü 7 kıtaya yayılmış antik Troia kentine sürüş olarak gerçekleştirilecek. Sürüş güzergâhı sahil şeridini takip ederek ana yoldan ayrı doğal sit alanı içerisinde çok özel bir atmosferde olacak. Bu etabın önümüzdeki yıllarda özellikle yurtdışından önemli bir ilgiyi çekmesi hedefleniyor. 

2. gün etabı; Bundan 102 yıl önce 18 milletin katıldığı tarihin en büyük mücadelelerinden birine ev sahipliği yapmış, Türkiye Cumhuriyeti’nin önsözünün yazıldığı Tarihi Gelibolu Yarımadasında yapılacak. Sürüş güzergâhı olarak yarımadanın güney cephesi tercih edilerek, Kilitbahir köyünden Şehitler Abidesi arasında doğa ve tarihin derinliklerinde, tarifsiz duygular içinde bir sürüş hedefleniyor.

Son kayıt tarihi 23 Mart 2018 olan "Çanakkale Bisiklet Turu"na kayıt olmak ve detaylı bilgi almak için bu linke tıklayabilirsiniz. 

www.canakkalebisikletturu.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder